Milorad Dodik: Spreman sam da podnesem ostavku u Predsjedništvu, ali...

16
Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik: Spreman sam da podnesem ostavku u Predsjedništvu, ali...
PrtScr / Dodik danas na pressu

Spreman sam da kao član Predsjedništva BiH podnesem ostavku, ali tražim da se ne bira novi član Predsjedništva iz srpskog naroda, rekao je danas član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Istakao je da je to bio njegov prijedlog na sastanku sa liderima parlamentarnih stranaka iz RS-a koji je održan u ponedjeljak.

"Predložiću to i sutra", naveo je Dodik i dodao da je za RS "sutra veoma važan dan".

"Sutra će biti održana sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će se manifestovati nacionalno jedinstvo", poručio je Dodik.

Naveo je da "nametnuta odluka visokog predstavnika Valentina Inzka nije u skladu sa Ustavom i pravom": "Sada imamo hajku Bošnjaka i Muslimana koji provode hajku nad Srbima što podsjeća na ružan period kada je kadija i tužio i sudio."

Rekao je da "vjeruje da nijedan Srbin u Sudu i Tužilaštvu BiH neće prihvatiti da učestvuje u strašnom progonu i da će se distancirati od toga".

"To će pokazati svu trulež BiH nad kojom međunarodna zajednica vrši nasilje", poručio je Dodik.

Inače, ova reakcija RS-ovih pulena uslijedila je nakon što je Inzko nametnuo dopune Krivičnog zakona BiH kojima se, između ostalog, kažnjava negiranje genocida...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije