Milorad Dodik ponovo provocira: Visoki predstavnik ne postoji

7
Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik ponovo provocira: Visoki predstavnik ne postoji
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

SNSD će zatražiti održavanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, gdje ćemo poseban akcent imati na odluke Ustavnog suda BiH, rekao je Milorad Dodik, član Predsjedništva i lider SNSD.

"Ustavni sud BiH se ponaša neustavno. Naš prijedlog će biti da se odbace svi zakoni izvan Dejtonskog sporazuma, a da se nekim poput SIPA da razuman rok da u nekoliko dana napuste prostor RS", istakao je Dodik nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a.

Istako je da odnos prema funkciji visokog predstavnika u BiH ostaje isti.

Bh. meteorolozi objavili prognozu: Za vikend nove padavine, kiša i snijeg!

Bh. meteorolozi objavili prognozu: Za vikend nove padavine, kiša i snijeg!

"On ne postoji. Svaka njegova odluka za nas je ništavna, i niko sa njim neće razgovorati. Može da radi šta hoće, ali njegove odluke nemaju nikakvu snagu. Ostalo je još malo borbe daga diskvalifikujemo u cijelosti i to ćemo i uraditi", istakao je Dodik.

Što se tiče rada u zajedničkim institucijama, Dodik je ponovio da će SNSD nastaviti da se ponaša u skladu sa odlukama Narodne skupštine Republike Srpske.

Podsjetimo, Vijeće ministara BiH danas je na vanrednoj sjednici usvojilo Odluku o privremenom finansiranju čime je spriječena potpuna blokada rada institucija BiH.

Ova odluka usvojena je jednoglasno, a sjednica je održana telefonski.

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković kazala je kako je ovo važan korak ka normalizaciji rada te da očekujemo što hitnije zakazivanje odgođene redovne sjednice.

"Pred nama je još mnogo važnih odluka u interesu građana", kazala je ministrica Turković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije