Mile Marčeta o plakatima na ogradi džamiji: Izvinjavam se, nisam kriv!

Radiosarajevo.ba
Mile Marčeta o plakatima na ogradi džamiji: Izvinjavam se, nisam kriv!
Foto: N1 / Plakati za Mileta Marčetu na ogradi džamije u Glamoču

Kandidat Srpske liste na Općim izborima u Bosni i Hercegovini Mile Marčeta, uputio je izvinjenje Islamskoj zajednici u Glamoču zbog postavljanja plakata s njegovim likom na ogradi i munari Gradske džamije u ovom gradu. U izjavi za N1 je istakao kako nije kriv i da nema ništa s ovim činom.

U petak ujutro na ulazu u džamijsko dvorište, kao i na munari, postavljeni su plakati kandidata Srpske liste. Ovaj potez su u glamočkoj islamskoj zajednici shvatili kao najozbiljniji provokaciju.

"U Glamoču na džamijskoj ogradi nekoj je postavio moju sliku. Ja sam bio na Srpskoj listi za Kanton 10 i neko je to zloupotrebio uoči izbora. Da li je to bio neko od srpske konkurencije, da li je to neko od Hrvata, Bošnjaka...ja sam za to saznao tek nakon što su mediji objavili", kazao je Marčeta za N1.

Dodao je kako ne stoji iza incidenta koji je uznemirio bošnjačku zajednicu u ovom gradu.

"Izvinjavam se Islamskoj zajednici u Glamoču, to nije bila moja namjera, ni ljudi koji glasaju za mene, da se tako nešto može i pomisliti, a kamoli i desiti. Ovo su izbori i ovo je zloupotreba i ja bih se izvinio, iako nisam kriv", poručio je Mile Marčeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije