Milanović kaže da neće uvesti sankcije Dodiku: Nekima je čudovište, meni je...

25
Radiosarajevo.ba
Milanović kaže da neće uvesti sankcije Dodiku: Nekima je čudovište, meni je...
Foto: EPA / Zoran Milanović i Milorad Dodik

Predsjednik Zoran Milanović obišao je izložbu "Žene i tehnika-izložba rodno inkluzivne tematike" u prilici obilježavanja Međunarodnog dana žena u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu.

Najprije je komentirao situaciju u BiH, pojačane snage EUFOR-a na ulicama Sarajeva, piše N1.

"Naš zračni prostor na putu prema Sarajevu prelijeću avioni s francuskog nosača, Rafalei. Jest jedna pojačana prisutnost EU-a zbog ove tenzije i grozote rata, ali ja ovome ne pridajem nekakvu posebnu pažnju jer smatram da nema načina da to eskalira u oružani sukob. To nije Rusija, nema sto, dvjesto hiljada vojnika, nema nijednog tenka, nema ničega, EU time pokazuje nekakavu svoju snagu. Ali Ukrajina i Rusija su jedno, a ovo je nešto sasvim drugo", kazao je Milanović.

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Rekao je da Europski parlament ne uvodi nikakve sankcije Miloradu Dodiku.

"Ne volim hajke, obično ih predvode kukavice i oni koji se kad zagusti sakriju u prvu rupu. Dodik je predstavnik srpskog naroda koji tamo živi i saradnik kojeg poznamo i kojeg poznam. Strahujem od onih koje ne poznam, posebno ako su dovedeni za ruku. Kao i Milorad pred 20 godina pa se pretvorio u ovo što je sada. Nekima je čudovište, meni je sagovornik. Ja mu neću uvesti sankcije", rekao je Milanović.

Na novinarsko pitanje da Dodik ima ideje o odcjepljenju Republike Srpske, Milanović je rekao:

"Čujte, imam i ja blesavih ideja, kao i vi. Jedno su ideje, jedno je politička retorika, a drugo ono što je stvarno realno i što se stvarno želi postići onime što se govori. Dok nema nasilja, a nema ga, to je za mene sugovornik. Čak i Vučić je sagovornik u ovakvoj situaciji kada trebaju odlučiti gdje. Podržavaju Rusiju, u redu, srpska posla", dodao je Milanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (25)

/ Povezano

/ Najnovije