Milanović (opet) zvao Dodika, evo šta mu je poručio

17
Hina
Milanović (opet) zvao Dodika, evo šta mu je poručio
Foto: EPA / Zoran Milanović i Milorad Dodik

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je telefonski razgovarao s Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine i pozvao ga da se predstavnici bh. entiteta RS vrate u institucije BiH, saopćio je Ured hrvatskog predsjednika.

Milanović mu je ukazao na potrebu da se u postojećoj situaciji, nakon ruske agresije na Ukrajinu, rješavanju problema u BiH mora prići na odgovoran i trezven način koji će jamčiti mir i stabilnost u regiji, stoji u saopćenju.

Hrvatski predsjednik pozvao je Dodika da se predstavnici RS vrate u institucije Bosne i Hercegovine, smatrajući da je to "najbolji način za nastavak ozbiljnih i važnih razgovora" koji čekaju predstavnike sva tri konstitutivna naroda Bosne i Hercegovine, ističe se u saopćenju.

Ministar Ramo Isak posjetio Srebrenicu: Obišao mezarje i odao počast žrtvama genocida

Ministar Ramo Isak posjetio Srebrenicu: Obišao mezarje i odao počast žrtvama genocida

“RS se ne može izvući iz BiH, to je nemoguće", rekao je Milanović novinarima u srijedu kad je i najavio da će zvati člana Predsjedništva BiH.

Milanović je Dodika obavijestio o svojoj inicijativi da se BiH, kao i Ukrajini, da status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji što je prije moguće, a u cilju sprječavanja širenja krize na zemlje jugoistoka Evrope.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije