! / Predsjednica Ljekarske komore KS obratila se doktoru Drljeviću: Radite bez licence

30. 10. 2020. u 17:34:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Prof. dr. Ksenija Miladinović, predsjednica Ljekarske-Liječničke komore Kantona Sarajevo reagirala je na medijske istupe doktora Harisa Vranića i Ednana Drljevića. 

Njeno saopćenje prenosimo u cjelosti: 

Povodom oglašavanja doktora Harisa Vranića 27.10.2020. godine i oglašavanja doktora Ednana Drljevića 28.10.2020., zaposlenika Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, primorana sam da se kao predsjednica Ljekarske-Liječničke komore KS javno obratim.

Poštovani kolega Vraniću!

Ako Vi sebi dozvoljavate da svoje kolege nazovete „beskrupuloznim kerberima“, Ljekarska komora neće i ne smije. Poduzeće sve mjere za pokretanje procedure povrede kodeksa medicinske etike i deontologije za ovakve istupe. Komora neće dozvoliti ovakvo ponašanje svojih članova, čuvaće dostojanstvo časne ljekarske profesije, medjusobno uvažavanje i poštovanje svojih članova. Neće dozvoliti zdravstvo u službi politike.

Prof. dr. Ksenija Miladinović

Poštovani kolega Drljeviću!

Šta mislite ko je od početka pandemije zbrinjavao pacijente sa Covid-19? Ko je formirao izolatorij? Ko danonoćno dežura i vodi brigu o pacijentima u izolatoriju Podhrastovi? I da li su se ti ljekari ikada javno požalili? A Vi se već nakon 2 dana javno žalite da ste preopterećeni; već na početku rada sa ovim pacijentima izražavate nezadovoljstvo. Iznosite neistinite podatke o broju praznih mjesta, obraćate se neetično. Mislite li na gradjane/pacijente? Nije Vam valjda cilj da uzurpirate javnost? Hoće li ovakav istup polučiti poštovanje ili nešto drugo-nepovjerenje? Moramo svi raditi, naročito u danima pandemije. Poštovani kolega Drljeviću! Ja ću kao senior imati 8 dežura u novembru u izolatoriju Podhrastovi i radiću ih s ponosom. I Vi radite u bolnici koja nosi ime našeg kolege ljekara koji je zaslužio duboko poštovanje. Postoje mjesta i institucije gdje mi ljekari trebamo diskutovati, raspravljeti, argumentirati. To ne trebaju biti javni mediji.

Iznošenje neistinitih podataka za sobom povlači ne samo strukovne, nego i zakonske mjere. A prema podacima koje raspolažem Vi radite bez licence izdate od strane Ljekarske-Liječničke komora KS, što je kazneno djelo.

Prof. dr. Ksenija Miladinović


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (16)