Mijatović uputio apel uoči sjednice NSRS: Budite pametni, Dodik kreće u novu tragičnu avanturu!

12
Radiosarajevo.ba
Mijatović uputio apel uoči sjednice NSRS: Budite pametni, Dodik kreće u novu tragičnu avanturu!
Foto: Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik i Vojin Mijatović

Kolegijum Narodne skupštine RS zakazao je za danas 11. posebnu sjednicu entitetske skupštine s jednom tačkom predloženog dnevnog reda: Razmatranje aktuelne sigurnosne i političke situacije u svijetu sa aspekta reperkusija na RS.

O sjednici se na društvenim mrežama oglasio Vojin Mijatović, ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH. 

Mijatović je poslao "apel pametnim, poziv na zrelost srpskim političarima u BiH".

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

"Potpuno je jasno da će danas, Milorad Dodik krenuti kroz Narodnu Skupštinu RS u novu avanturu, koja bi mogla biti tragična.

Naljutio ih Schmidt: Danas se pred NSRS obraćaju Dodik, Cvijanović, Stevandić, Višković...

Naljutio ih Schmidt: Danas se pred NSRS obraćaju Dodik, Cvijanović, Stevandić, Višković...

Potpuno je jasno da će poslanici SDP BiH u Narodnoj Skupštini RS biti protiv svake odluke koja nije u skladu sa Ustavom BiH. Nalazimo se na raskrsnici kao društvo između evropske budućnosti i potpunog raskola. Velika je odgovornost na svim ljudima danas u Narodnoj Skupštini RS, pozivam na razum i zrelost.

Mnogo je loših odluka u prošlosti bilo kada se išlo za 'liderima' koji nisu marili šta će biti sa srpskim narodom i kako će ostatak sveta gledati na nas. Zamolio bih sve kolege sa političke scene RS da danas pre bilo čega dobro razmisle i da jednom u 100 godina izaberemo budućnost.
Dodik i Stevandić i slični se nalaze na kraju svog puta, ne smemo dozvoliti da mi i naš narod budemo žiranti njihovih katastrofalnih odluka.

Pustimo po strani i Šmita i sarajevsku desno orijentisanu politiku, danas je bitno da svi pojedinačno budemo zreli i ne krenemo na put koji će još jednom negativno označiti srpski narod.
Pozivam vas da danas odluku doneste raciom i glavom, a da se ne rukovodite dogmama koje su zabluda i ništa drugo nego spašavanje propalih srpskih 'lidera'. Naša pokoljenja zaslužuju da budi građani Evropske Unije i slobodnog i razvijenog sveta, do nas je sada!!!

Bosna i Hercegovina je i naša država, Srbi u BiH moraju pokazati da smo zreli i odgovorni ljudi i da ni jedan nacionalizam nije dobar, a da smo spremni za iskorak ka boljem sutra sa svim ostalim narodima u BiH.

Ponosni sam pripadnik svog srpskog naroda ali i ponosni građanin jedine mi države Bosne i Hercegovine, duboko verujem u zrelost srpskih političara, te pozivam da se danas odreknemo politika koje su i nas i Republiku Srpsku dovele u potpunu izolaciju i na ivicu ambisa i sukoba", poručio je Vojin Mijatović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije