Mijatović u Švedskoj sa bh. dijasporom: Veliko interesovanje za oktobarske izbore

7
A. S.
Mijatović u Švedskoj sa bh. dijasporom: Veliko interesovanje za oktobarske izbore
Foto: Privatni album / Vojin Mijatović sa bh. dijasporom u Švedskoj

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, trenutno boravi u Švedskoj, gdje kako je rekao za portal Radiosarajevo.ba, postoji veliko interesovanje za glasanje na oktobarskim izborima u Bosni i Hercegovini.

On je učestvovao na dvije tribine u dva švedska grada, u Landskrunu i Vernamu, na kojima je, sudeći prema fotografijama koja nam je poslao, prisustvovao veliki broj građana porijeklom iz BiH.

"Dvije velike zajednice naših Bosanaca i Hercegovaca koje su iskazale veliki interes da se registruju i glasaju u BiH. Saglasni smo sa našim ljudima da se BiH brani olovkom na izborima", rekao je Mijatović, s kojim je zajedno u Švedskoj Ahmed Husagić, Pokret snaga domovine.

Delegacije iz RS stigle u bivšu Dobrovoljačku ulicu: Položili cvijeće i zapalili svijeće

Delegacije iz RS stigle u bivšu Dobrovoljačku ulicu: Položili cvijeće i zapalili svijeće

Vojin Mijatović sa bh. dijasporom u Švedskoj - undefined

Foto: Privatni album: Vojin Mijatović sa bh. dijasporom u Švedskoj

Dodao je da je siguran da će veliki broj Bosanaca i Hercegovaca u oktobru sankcionisati antibosanske politike Milorada Dodika i Dragana Čovića.

"Nastavljamo dalje danas (ponedjeljak, op.a.) tribinom u Mutali i sa sastancima u švedskom Patlamentu! Domaćin svih tribina je Denis Begić, zastupnik u Parlamentu Švedske. Begić je rodom iz Gradiške. Pored Denisa Begića u parlamentu je i Banjalučanin Jasenko Omanović", kazao je Mijatović za naš portal.

Naglasio je da je saradnja švedskih socijaldemokrata i SDP BiH ovim još više ojačana, te će SDP BiH u septembru podržati kandidate švedskih socijaldemokrata dok će oni uzvratiti podrškom SDP-u BiH na oktobarskim izborima.

"Denis Begić će sigurno obnoviti još jedan mandat u Parlamentu Švedske i biti glas Bosne i Hercegovine u ovoj predivnoj zemlji", podvukao je Vojin Mijatović iz Švedske za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije