Mijatović: Srpkinja je i mene majka rodila, moja majka je BiH, Dodik je sramota

7
Radiosarajevo.ba
Mijatović: Srpkinja je i mene majka rodila, moja majka je BiH, Dodik je sramota
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Vojin Mijatović

Vojin Mijatovićpotpredsjednik SDP-a BiH na konferenciji za mediji komentirao je aktuelna politička dešavanja u našoj državi i retoriku i poteze koje radi član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik

"Zna se zašto smo došli u ovakvu situaciju. Bez obzira kako sve izgledalo, treba istaći da od rata u BiH neće biti ništa", poručio je Mijatović. 

"Čuo sam da je Dodik pjevao Srpkinja je mene majka rodila i mene je Srpkinja rodila, moja majka je BiH, Milorad Dodik je velika sramota. On treba da bude smijenjen. Gospodin Dodik nema para u svom budžetu za trasu autoputu kamo li za formiranje oružanih snaga. To su šuplje priče.

Naravno, on mora ići do kraja i svjestan je da će ići do kraja. Apelujem na međunarodnu zajednicu, oni su se i po kafanama družili, zašto sada ćute. A mi, tek ćemo još uraditi sve, a zna se zašto imamo ovakvu situaciju", poručuje Mijatović. 

Naglasio je da svi koji su za Bosnu i Hercegovinu stanu na jednu stranu. 

"U BiH imamo Milorada Dodika i Dragana Čovića koji sad šuti", podvukao je Mijatović. 

Naglasio je da su RS-u stali iza pokreta za Bosnu i Hercegovinu. "Dočekat ću u Banjoj Luci svakoga ko je za Bosnu i Hercegovinu. Nema nazad, mi moramo zajedno", kazao je Mijatović između ostalog.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije