Mijatović: Dogovorena je saradnja sa kolegama iz Švedske

3
Radiosarajevo.ba
Mijatović: Dogovorena je saradnja sa kolegama iz Švedske
Foto: FB / Vojin Mijatovic / Potpredsjednik SDP-a BiH sa kolegama u Švedskoj

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, trenutno boravi u Švedskoj. Danas je održan  sastanak u Parlamentu Švedske sa poslanicima Socijaldemokratske partije Denisom Begićem i Niklas Karlsson.

"Niklas Karlsson je zamjenik predsjedavajućeg Komiteta za odbranu, te smo razgovarali o sigurnosnim aspektima i izazazovima sa kojima se suočavaju i BiH i Švedska.

Iskoristio sam priliku da u svoje ime i u ime SDP BiH čestitam kolegama socijaldemokratima, na jučerašnjoj odluci kojom su odlučili da upute zahtjev za članstvo Švedske u NATO savezu.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Dogovorena je intezivnija saradnja u narednom periodu te smo izrazili spremnost da damo podršku našim kolegama na predstojećim izborima u septembru u Švedskoj, kao i oni nama na izborima u BiH u oktobru", istakao je Mijatović na svom Facebook profilu. 

Podsjetimo, Mijatović je učestvovao na dvije tribine u dva švedska grada, u Landskrunu i Vernamu, na kojima je, sudeći prema fotografijama koja nam je poslao, prisustvovao veliki broj građana porijeklom iz BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije