Mijatović i Ramić posjetili Parlament Norveške: O čemu je razgovarano?

5
Radiosarajevo.ba
Mijatović i Ramić posjetili Parlament Norveške: O čemu je razgovarano?
FOTO: Facebook / Mijatović i Ramić u Norveškoj

Delegacija iz Bosne i Hercegovine predvođena Edinom Ramićem, federalnim ministrom raseljenih osoba i izbjeglica, i Vojinom Mijatovićem,potpredsjednikom SDP-a, posjetila je parlament Kraljevine Norveške i Ministarstvo vanjskih poslova ove zemlje.

Tom prilikom održan je sastanak sa parlamentarcima Norveške, kao i savjetnicima iz Ministarstva vanjskih poslova Norveške gdje je prisustvovao i specijalni izaslanik za Zapadni Balkan.

Očuvanje mira i stabilnosti, ekonomski razvoj i napredak Bosne i Hercegovine ka Europskoj uniji istaknuti su kao prioriteti.

Izbjegnuta tragedija u Sarajevu: U Ferhadiji se ponovo obrušila fasada

Izbjegnuta tragedija u Sarajevu: U Ferhadiji se ponovo obrušila fasada

Upoznali su prisutne o stanju u Bosni i Hercegovini, sa osvrtom na trenutno političko stanje i potrebi o dodatnim naporima u podršci u ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine, te očuvanju mira i stabilnosti.

Delegacija se zahvalila na dosadašnjoj podršci Kraljevine Norveške Bosni i Hercegovini, naročito na polju podrške u deminiranju miniranih područja, gdje je Norveška dala veliki doprinos.

Sa Ramićem i Mijatovićem u posjeti Norveškoj je i Ćamil Duraković, bivši načelnik opštine Srebrenica.

Na svom Facebook profilu, Duraković je napisao: "Do sada smo ih mislili samo nadživjeti, ali sada ćemo ih i pobijediti".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije