Midhat Čaušević prozvao Konakovića: 'Da mu je stalo do NATO puta, tražio bi...'

6
Radiosarajevo.ba
Midhat Čaušević prozvao Konakovića: 'Da mu je stalo do NATO puta, tražio bi...'
Foto: Privatni album / Elmedin Konaković i Midhat Čaušević

Midhat Čaušević, zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, oglasio se na Facebooku gdje je objavio da je ministru vanjskih poslova BiH Elmedinu Konakoviću stalo do NATO puta, tražio bi u Bakincima da se usvoji Program reformi. 

"Aktuelna vladajuća koalicija dočekala je zvaničnike NATO-a, kojima nisu bili su stanju pokazati barem jedan papir koji se odnosi na NATO put Bosne i Hercegovine, a koji su oni usvojili u više od godinu dana od kada su zasjeli u ministarske fotelje.

Za razliku od prošlog mandata, kada vlast nije formirana dok Milorad Dodik nije pristao da BiH pošalje Program reformi kao obavezu iz Akcionog plana za članstvo (MAP) i u okviru kojeg je taj dokument redovno dostavljan u sjedište NATO-a, koalicija Trojka-SNSD-HDZ ne da nije poslala Program reformi za prošlu godinu nego nisu napisali ni slovo tog dokumenta.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Da će NATO put Bosne i Hercegovine biti potpuno zapostavljen u ovom mandatu, bilo je jasno već na osnovu potpisanog koalicionog sporazuma u kojem taj integracijski proces nije ni spomenut.

Poražavajuća je činjenica da se od strateškog vanjskopolitičkog cilja BiH odustalo samo zbog nekoliko ministarskih fotelja, kabineta, vozača i ostalih pratećih privilegija koje su čelnicima Trojke očigledno mnogo važnije od interesa države", napisao je Midhat Čaušević na Facebooku.

Da je Konakoviću stalo do NATO puta, tražio bi u Bakincima da se usvoji Program reformi‼️ Aktuelna vladajuća koalicija...

Posted by Midhat Čaušević on Friday, February 2, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije