James O'Brien s Konaković i Krišto: 'Puna podrška euro-atlanskim integracijama BiH'

1
Radiosarajevo.ba
James O'Brien s Konaković i Krišto: 'Puna podrška euro-atlanskim integracijama BiH'
Foto: Ambasada SAD-a u BiH / James O'Brien sa zvaničnicima BiH

Pomoćnik državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja James O'Brien održao je sastanak s predsjedavajućom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto te ministrom vanjskih poslova Elmedinom Konakovićem.

Nakon sastanka O'Briena s Konakovićem i Krišto, oglasila se Ambasada SAD u BiH na društvenim mrežama. 

"Pomoćnik državnog sekretara za europske i euroazijske poslove James O'Brien istaknuo je nepromjenjivu predanost Sjedinjenih Američkih Država suverenitetu, teritorijalnom integritetu i višetničkom karakteru Bosne i Hercegovine tokom današnjeg sastanka s liderima BiH, uključujući ministra vanjskih poslova Konakovića, članove Predsjedništva BiH i predsjednicu Kristo. Naglasio je podršku Sjedinjenih Američkih Država integraciji BiH u euroatlantske institucije te potaknuo lidere da usvoje reforme koje zadovoljavaju međunarodne standarde potrebne za postizanje tog cilja", saopštili su iz Ambasada SAD. 

Zelene beretke okupile se u bivšoj Dobrovoljačkoj: Odata počast poginulim saborcima

Zelene beretke okupile se u bivšoj Dobrovoljačkoj: Odata počast poginulim saborcima

Podsjetimo, James O'Brien je stigao u Bosnu i Hercegovinu, tačnije u Sarajevo, u četvrtak, 1. februara. 

Osim sastanaka s državnim zvaničnicima Bosne i Hercegovine, O'Brien i delegacija Ambasade SAD će na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu održati govor o prioritetima SAD u regionu. U Sarajevu ostaje do subote, 3. februara.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije