Meteorolozi su objavili najnoviju prognozu: Evo kada će prestati da pada snijeg

1
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi su objavili najnoviju prognozu: Evo kada će prestati da pada snijeg
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo jutros, 30. novembar 2021.

Jutros je u centralnim i istočnim područjima Bosne bilo pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom, a u ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -13 stupnjeva, Ivan-sedlo -4, Bihać, Drvar i Sanski Most -3, Bugojno, Jajce i Sarajevo -2, Livno -1, Grude, Tuzla i Zenica 0, Gradačac 1, Mostar 4, Neum 6 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 936 milibara, za 6 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Danas prije podne oblačnije u centralnim i istočnim područjima gdje će u jutarnjim satima padati slab snijeg. Tokom dana prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. U ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjer na jugozapad. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 7, na jugu zemlje do 10 stepeni.

Šta kaže OHR o antidržavnim potezima NSRS i Milorada Dodika?

Šta kaže OHR o antidržavnim potezima NSRS i Milorada Dodika?

U Sarajevu prije podne pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i sa slabom snijegom. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 2 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Postepenim razvedravanjem i prestankom padavina, opšta slika djelimično će se popraviti. U Bosni, nakon tmurnog jutra, sa poslijepodnevnim satima preovladavaće stabilnije vrijeme, pri tome će biti osjetno hladnije u odnosu na protekli period. U Hercegovini sunčanije i malo ugodnije, ali također uz neuobičajeno niske temperature, usljed sjevernog strujanja. Preporučljivo je prikladno se odjenuti i reducirati aktivnosti.

Objavljena je prognoza do petka:

Sarajevske ulice ovog jutra - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba: Sarajevske ulice ovog jutra

ZA 1.12.2021 (Srijeda)., više oblačnosti u Hercegovini gdje se u večernjim satima očekuju pljuskovi. U Bosni pretežno sunčano, uz postupno povećanje oblačnosti u večernjim satima. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Povremeno će biti jakih udara juga. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10 stepeni.

ZA 2.12.2021 (Četvrtak)., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima u većem dijelu zemlje. Padavine se ne očekuju na istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13 stepeni.

ZA 3.12.2021 (Petak)., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U nizinama prije podne sa kišom i susnježicom koji bi u drugoj polovini dana prešli u snijeg, osim na jugu zemlje. U višim područjima će padati snijeg. Vjetar slabi i prije podne postepeno mijenja smjer sa juga na sjever. Najtopliji dio dana je jutro. Temperatura zraka većinom između 4 i 8, na jugu zemlje do 11. Sa promjenom smjera vjetra prije podne temperatura zraka je u opadanju, navodi dse u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije