... / Bijeli prekrivač zabijelio ceste širom BiH: Snijeg vozačima zadaje glavobolje

29. 11. 2021. u 21:03:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Snijeg, koji je danas pao u poslijepodnevnim satima napravio je velike probleme u saobraćaju.

Mnoge ceste širom zemlje okovane su snijegom, a razočarani čitatelji nam javljaju sa lica mjesta kakva je situacija.

"Stojim u koloni na Bijambarama iz pravca Sarajeva već puna dva sata...", javlja nam jedan od čitatelja.

U našoj fotogaleriji možete pogledati kako je stanje na cestama širom BiH.

Oglasili su se iz BIHAMK-a povodom snijega koji je pao.

Stanje na cestama 29. 11. 2021. u 20 : 30 sati

"Zbog zimskih uvjeta za vožnju obustavljen je saobraćaj za teretna vozila na širem području Romanije, Ivan Sedla i Nišića dok putnička vozila saobraćaju otežano. I na ostalim putevima koji vode preko planinskih prevoja za teretna vozila preporučuje se korištenje lanaca, izdvajamo puteve Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor (Makljen), Drvar-Bosanski Petrovac (Oštrelj), Kupres-Šuica i Posušje-Jablanica (Blidinje). Ekipe putne operative nalaze se na terenu i intervenišu na svim dionicama, ali snijeg koji i dalje intenzivno pada otežava njihov rad. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na putu Vrbaška-Draksenić (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina) obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila (osim vozila kojima se vrši dostava na teritoriji opštine, lokalnog stanovništva i vozila hitnih službi), a alternativni pravac je preko Banja Luke i Prijedora", rekli su iz bh. auto-moto kluba.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)