Pogledajte kako jutros izgledaju ulice Sarajeva pod snijegom

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako jutros izgledaju ulice Sarajeva pod snijegom
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sarajevske ulice ovog jutra

Snijeg, koji od jučer popodne pada, napravio je relativne probleme kako vozačima, tako i pješacima.

Prvi ovosezonski snijeg nije zaobišao ni glavni grad naše zemlje, a Sarajlije je jutros na padinskim dijelovima dočekalo oko 20-tak centimetara bijelog prekrivača.

Zimske službe su čitavu noć bile na terenu i sudeći po fotografijama, dobro su obavile svoj posao.

Nesreća u Sarajevu: Udaren pješak, velika gužva u saobraćaju

Nesreća u Sarajevu: Udaren pješak, velika gužva u saobraćaju

Ulice su manje-više prohodne za saobraćaj, a povećanje temperature u toku dana garantuje da će se snijeg vremenom sve više topiti.

Temperature zraka u 7 sati: Ivan-sedlo -4 stupnja, Bihać, Drvar i Sanski Most -3, Bugojno, Jajce i Sarajevo -2, Livno -1, Grude, Tuzla i Zenica 0, Gradačac 1, Mostar 4, Neum 6 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 936 milibara, za 6 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Danas prije podne oblačnije u centralnim i istočnim područjima gdje će u jutarnjim satima padati slab snijeg. Tokom dana prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. U ostaalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjer na jugozapad. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 7, na jugu zemlje do 10 stepeni.

U Sarajevu prije podne pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i sa slabom snijegom. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 2 stepena.

Pogledajte šta je jutros na sarajevskim ulicama zabilježio fotoobjektiv fotoreportera portala Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije