Meteorolozi objavili prognozu za danas: Toplije u dijelovima zemlje

1
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili prognozu za danas: Toplije u dijelovima zemlje
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sarajevo

Jutros je u Hercegovini vedro. U Bosni je umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bugojno -10; Bjelašnica i Drvar -9; Jajce i Zenica -8; Sanski Most i Sarajevo -7; Bihać -6; Banja Luka i Livno -5; Doboj i Tuzla -3; Gradačac, Mostar i Trebinje 0; Bijeljina 2; Neum 4°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 951hPa, za 7hPa je veći od normalnog i raste.

Danas u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C.

Pentagon potvrdio: SAD isporučio moćne rakete Ukrajincima

Pentagon potvrdio: SAD isporučio moćne rakete Ukrajincima

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 2°C.

Objavljena je i biometeorološka prognoza:

Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne. Tokom prijepodneva ugodnije, mada će tmurno vrijeme ponajviše uzrokovati lošije raspoloženje kod meteoropata. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i djelimično reducirati aktivnosti u hladnijim jutarnjim satima. U drugom dijelu dana, usljed nadolazeće promjene vremena, moguće su reakcije poput glavobolje, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, nervoze, a opšta slika će se, sa dolaskom noći, dodatno pogoršati.

Također je Federalni hidrometeorološki zavod objavio prognozu za naredna dva dana.

U četvrtak, 27.01.2022., u Bosni preovladavat će pretežno oblačno, a na prostoru Hercegovine umjereno oblačno i djelimično sunčano. Puhat će slab vjetar slab u Bosni južnog a u Hercegovini sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 °C i -1 °C, na jugu do 5 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 °C i 8 °C, na jugu zemlje do 12 °C.

U petak, 28.01.2022., u Bosni i Hercegovini prognozira se naoblačenje. U poslijepodnevnim satima izvjesna je slaba kiša ili susnježica u nizim područjima a uslovilo slabu kišu ili susnježicu, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 °C i 0 °C, na jugu zemlje do 3 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1°C i 6 °C, na jugu zemlje do 10 °C.

U subotu, 29.01.2022., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Slab snijeg moguć je u centralnim istočnim i sjevernim područjima. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Minimalne temperatura zraka u rasponu od -4 °C i 2°C, na jugu zemlje do 3 °C. Maksimalne dnevne temperature između 2 °C i 7 °C, na jugu zemlje do 9 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije