Meteorolozi objavili prognozu do ponedjeljka: Pogledajte kad i gdje stiže kiša, a gdje snijeg

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili prognozu do ponedjeljka: Pogledajte kad i gdje stiže kiša, a gdje snijeg
Foto: N.G / Radiosarajevo / Vjetar u Sarajevu

Jutros je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje u zapadnim područjima je registrovana i slaba kiša.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -3 stepena, Ivan Sedlo 6, Livno 7, Sokolac 8, Drvar 9, Bugojno, Sarajevo i Zenica 10, Bihać, Prijedor, Široki Brijeg i Trebinje 11, Bijeljina, Gradačac, Mostar i Sanski Most 12, Doboj, Stolac i Tuzla 13, Banja Luka i Neum 14 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 935 milibara, za 7 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike pogoršaće se pod uticajem promjene vremena, izraženije u Hercegovini i na zapadu, gdje će biti nestabilnije, uz učestalije padavine i povremeno jači jugo. Kod meteoropata su mogući problemi poput glavobolje, promjene raspoloženja, dekoncentracije, malaksalosti. Natprosječna toplina dodatno će usložnjavati opštu sliku u cijeloj zemlji, stoga je poželjno prikladno se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima.

Majke Srebrenice: Zahvalne smo našim susjedima Hrvatima, hvala vam prijatelji!

Majke Srebrenice: Zahvalne smo našim susjedima Hrvatima, hvala vam prijatelji!

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme, većinom sa slabom kratkotrajnom kišom. Padavine su češće na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar umjeren i jak, sa olujnim udarima, južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stepeni. U Sarajevu oblačno. Slaba kiša se očekuje u noći na subotu. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14 stepeni.

Subota: U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine se očekuju na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Umjereno i jako jugo prijepodne. U drugom dijelu dana vjetar će oslabiti. Temperatura zraka većinom između 7 i 14 stepeni. 

Građani, oprez: Izdato narandžasto upozorenje širom Bosne i Hercegovine

Građani, oprez: Izdato narandžasto upozorenje širom Bosne i Hercegovine

Nedjelja: U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine se očekuju na području Hercegovine. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 67, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12 stepeni. 

Ponedjeljak: U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, većinom sa slabom kratkotrajnom kišom. Padavine su češće na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije