Prognoza do 26. februara: Prije podne sunčani periodi, a popodne naoblačenje u jednom dijelu BiH

1
Radiosarajevo.ba
Prognoza do 26. februara: Prije podne sunčani periodi, a popodne naoblačenje u jednom dijelu BiH
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Noćna šetnja po kiši u Sarajevu

U Bosni i Hercegovini u četvrtak ujutro, 22. februara, umjereno do pretežno oblačno.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -4; Bugojno i Drvar -3; Livno, Srebrenica i Zenica -2; Ivan Sedlo, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 0; Široki Brijeg i Stolac 1; Banja Luka, Bijeljina, Doboj i Mostar 3; Trebinje 4; Gradačac 6; Neum 8; Bihać 9°C.

Danas prije podne u Bosni i Hercegovini naoblačenje sa zapada. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalno slaba kiša može padati na području Hercegovine, Krajine, centralnom i jugozapadnom dijelu Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, u poslijepodnevnim i večernjim povremeno satima sa jakim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Opšta slika je povoljna. U Bosni stabilnije i uz povećanu naoblaku, što bi kod meteoropata moglo usloviti blažu glavobolju i nešto lošije raspoloženje. Hronični bolesnici ne bi trebali imati jačih tegoba. Poželjno je biti malo oprezniji tokom prohladnih jutarnjih sati. U Hercegovini ugodno većim dijelom dana, poslije podne i tokom noći južina, što bi moglo uzrokovati probleme osjetljivim osobama. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.

Objavljena je prognoza do ponedjeljka:

U petak 23. 2. 2024. u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme, većinom sa slabom kratkotrajnom kišom. Padavine su češće na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar umjeren i jak, sa olujnim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C. 

U subotu 24. 2. 2024. u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine se očekuju na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Umjereno i jako jugo prijepodne. U drugom dijelu dana vjetar će oslabiti. Temperatura zraka većinom između 7 i 14°C.

[twitter]https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/bhmeteo-objavio-detaljnu-prognozu-do-nedjelje-kad-udara-oluja-gdje-ce-biti-kise-a-gdje-snijega/534002[/twitter]

U nedjelju 25. 2. 2024. u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine se očekuju na području Hercegovine. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C. 

U ponedjeljak 26. 2. 2024. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, većinom sa slabom kratkotrajnom kišom. Padavine su češće na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije