Objavljena prognoza do 8. marta: Stiže proljetno vrijeme, najavljene natprosječne temperature

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza do 8. marta: Stiže proljetno vrijeme, najavljene natprosječne temperature
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je srednjoročnu prognozu do 8. marta 2024. godine.

Narednih deset dana očekuje se nestabilno vrijeme uz slabe i povremene padavine. U period od 23. do 26. februara izgledna je promjena koja donosi vjetar južnog pravca na momente jakog i olujnog intenziteta, zbog čega je na snazi i narandžasto upozorenje, uz padavine širom Bosne i Hercegovine, nešto obilnijim na jugu naše zemlje.

Od 27. februara do 5. marta zadržaće se oblačno i nestabilno vrijeme sa povremenim slabim padavinama, uz malo snijega na planinama centralne i istočne Bosne. Stabilnije vrijeme očekuje se od 6. marta do kraja prognoznog perioda.

Lopovi u Zagrebu raznijeli bankomat, građane probudila snažna eksplozija

Lopovi u Zagrebu raznijeli bankomat, građane probudila snažna eksplozija

Do 26. februara izgledne su natprosječne srednje dnevne temperature za ovaj period, tokom jutra sa temperaturama zraka od 1 do 6 u Bosni, u Hercegovini od 3 do 8 °C. Danju u Bosni do 14 °C u Hercegovini do 18 °C.

Nešto niže vrijednosti temperature zraka, očekuju se od 27. februara do 5. marta. Minimalne temperature zraka u navedenom periodu od -1 do 4 u Bosni, u Hercegovini 2 do 7, maksimalne u Bosni do 10 u Hercegovini do 14 °C.

Od 6. marta do kraja prognoznog perioda ponovno se očekuju natprosječno visoke temperature zraka, u Bosni, minimalne temperature zraka kretaće se od 3 do 8, u Hercegovini oko 9 °C, a maksimalne u Bosni do 16 u Hercegovini do 19 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije