Meteorolozi najavljuju promjenu vremena. Evo u koje dijelove BiH prvo stižu pljuskovi i grmljavina

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavljuju promjenu vremena. Evo u koje dijelove BiH prvo stižu pljuskovi i grmljavina
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Olujni vjetar / Ilustracija

U Bosni i Hercegovini u utorak, 3. septembra, sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Sokolac 11; Bjelašnica, Bugojno, Drvar, Srebrenica 14; Bihać 15; Ivan Sedlo, Jajce, Livno, Sanski Most 16; Sarajevo, Široki Brijeg, Zenica 17; Banja Luka, Doboj, Prijedor, Tuzla, Zvornik 18; Bijeljina 19; Trebinje 22; Mostar 23; Gradačac, Neum 25; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945 hPa, na normali je i lagano raste.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne se očekuju lokalni pljuskovi, koji mogu biti praćeni grmljavinom. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura zraka od 30 do 36 °C.

Ko je bio Bakir Spahić koji je sa bratom i još dvije osobe poginuo u nesreći kod Kaknja

Ko je bio Bakir Spahić koji je sa bratom i još dvije osobe poginuo u nesreći kod Kaknja

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura zraka oko 31 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološke prilije su relativno povoljne. U najtoplijem dijelu dana poželjno je reducirati aktivnosti, obzirom da će biti vruće, uz pojačan osjet sparine, što može uzrokovati zdravstvene probleme kod osjetljivih skupina ljudi. Savjetujemo zaštitu kože i očiju od štetnog UV zračenja, te prilagoditi odijevanje obzirom da su mogući i lokalni pljuskovi u drugom dijelu dana.

Objavljena je prognoza do subote:

U srijedu 4. septembra 2024., sunčano uz umjeren razvoj oblačnosti tokom dana. Poslije podne se očekuju lokalni pljuskovi, koji mogu biti praćeni grmljavinom. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje, veći dio dana, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 30 do 36 °C. 

U četvrtak 5. septembar 2024., sunčano uz umjeren razvoj oblačnosti tokom dana. Poslije podne se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini južni i jugoistočni, a u ostalim područjima sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 25, a dnevna od 28 do 34 °C.

Meteorolozi iz susjedstva objavili prognozu za jesen. Vakula: Zima? Još je rano, ali...

Meteorolozi iz susjedstva objavili prognozu za jesen. Vakula: Zima? Još je rano, ali...

U petak 6. septembar 2024., pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 24, a dnevna od 24 do 30 °C. 

U subotu 7. septembar 2024., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje tokom dana. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Hercegovini jugozapadni, a u ostalim područjima sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 23, a dnevna od 24 do 30 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije