Meteorolozi najavili dolazak kiše za vikend. Evo u kojim dijelovima BiH prvo stiže promjena vremena

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavili dolazak kiše za vikend. Evo u kojim dijelovima BiH prvo stiže promjena vremena
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Olujni vjetar / Ilustracija

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme u Bosni i Hercegovini u petak ujutro, 9. februara.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -2; Doboj 2; Sokolac 3; Stolac i Tuzla 4; Trebinje i Zenica 5; Ivan Sedlo 6; Bijeljina i Livno 7; Široki Brijeg i Srebrenica 8; Banja Luka, Bugojno i Mostar 9; Drvar, Gradačac i Sarajevo 10; Sanski Most 13; Bihać i Neum 14°C.

Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno kiša može padati na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne i to uglavnom u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C.

Regiji u Rusiji prijeti velika katastrofa: Putin sazvao hitan sastanak i ostao iznenađen

Regiji u Rusiji prijeti velika katastrofa: Putin sazvao hitan sastanak i ostao iznenađen

U Sarajevu djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološka prognoza je lošija u odnosu na protekli period. Blizina pogoršanja, povećana naoblaka i povremena južina, kod osjetljivih osoba uzrokovaće jačanje tegoba. Moguće su meteopatske reakcije u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom. Negativni uticaj promjene biće izraženiji u Hercegovini i na jugozapadu Bosne većim dijelom dana, a sa kasnim poslijepodnevnim i noćnim satima proširiće se i na ostale dijelove zemlje.

Objavljena je prognoza do ponedjeljka:

U subotu 10. 2. 2024., oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Manja vjerovatnost za padavine na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Intenzivnije padavine u sjevernim područjima Hercegovine i na jugozapadu Bosne. Vjetar umjeren do pojačan sa jakim udarima južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, na jugu i sjeveru zemlje do 14, a dnevna od 12 do 18 °C.

Ništa od 'proljeća u februaru', najavljena promjena vremena: Objavljena prognoza do 23. 2.

Ništa od 'proljeća u februaru', najavljena promjena vremena: Objavljena prognoza do 23. 2.

U nedjelju 11. 2. 2024., oblačno vrijeme sa kišom. Na vrhovima planina je moguć slab snijeg. Intenzivnije padavine se očekuju u Hercegovini. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima. južni i jugoistočni. Tokom dana vjetar postepeno slabi. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, a dnevna od 8 do 14, u sjevernim područjima Bosne do 17 °C. 

U ponedjeljak 12. 2. 2024., pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, a dnevna od 8 do 14 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije