Ništa od 'proljeća u februaru', najavljena promjena vremena: Objavljena prognoza do 23. 2.

0
Radiosarajevo.ba
Ništa od 'proljeća u februaru', najavljena promjena vremena: Objavljena prognoza do 23. 2.
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je srednjoročnu vremensku prognozu do 23. februara.

Nastvlja se razdoblje nadprosječno visokih temperature zraka u Bosni i Hercegovini. Uz neuobičajni toplinu slijedi vjetrovitije i oblačnije vrijeme s kišom. Intenzivnija kiša u dane vikenda (10. I 11.02.) izgledna je na jugu i jugozapadu. Najmanje kiše očekuje se na sjeveru i sjeveroistoku zemlje.

Na visokim planinama moguć je slab snijeg ili susnježica. Puhaće umjeren vjetar sa jakim udarima na jugu i jugozapadu. Nestabilne vremenske prilike prognoziraju se i početkom naredne sedmice. Sredinom sedmice zadržaće se pretežno oblačno i toplo vrijeme za ovo doba godine ali bez padavina.

Na aerodromu u Sarajevu oduzeta veća količina neprijavljenog novca u ličnom prtljagu

Na aerodromu u Sarajevu oduzeta veća količina neprijavljenog novca u ličnom prtljagu

Minimalne temperature zraka do kraja radne sedmice varirat će između 4°C i 10°C u Bosni, u Posavini do 12°C. Najviše dnevne temperature u Bosni između 10°C i 16°C, na sjeveru zemlje do 18°C. Početkom sljedeće sedmice, očekivane minimalne temperature biće od 4°C do 10°C, a maksimalne temperature u zemlji do 14°C.

Prema raspoloživim sinoptičkim materijalima od ponedjeljka (19.02.) prognozira se pretežno oblačno. Moguća je slaba kiša u centralnim i sjevernim područjima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije