Meteorolozi izdali upozorenje, upaljen žuti meteoalarm: Objavljena prognoza za naredna tri dana

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi izdali upozorenje, upaljen žuti meteoalarm: Objavljena prognoza za naredna tri dana
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Sarajevski sebilj na Baščaršiji

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrovana i kiša.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 1 stepen, Ivan Sedlo 8, Bugojno, Livno, Sarajevo i Široki Brijeg 11, Bihać, Gradačac i Tuzla 12, Mostar i Sanski Most 13, Neum, Stolac i Zenica 14 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 940 milibara, za 2 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne istočni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 14 do 20, na sjeveroistoku Bosne do 23 stepena.

Studentici ostalo još 12 mjeseci života: 'Mislila sam da je samo mamurluk...'

Studentici ostalo još 12 mjeseci života: 'Mislila sam da je samo mamurluk...'

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno su mogući lokalni pljuskovi. Najviša dnevna temperatura oko 19 stepeni.

Bioprognoza Slično kao i proteklog dana, uz nešto lošije biometeorološke prilike. Nestabilno vrijeme, povećana naoblaka i povremene padavine, kod osjetljivih osoba uzrokovaće djelimično jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Moguće su meteopatske reakcije poput promjene raspoloženja, reumatskih bolova, dekoncentracije. Temperature neće oscilirati u velikim rasponima, što bi uz više svježine moglo ublažiti negativne efekte promjene.

Objavljena je prognoza do ponedjeljka: 

U subotu, umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne istočni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 13, na jugu do 16, a dnevna od 14 do 20, na jugu zemlje do 22°C.

Šta čekam(o): Nova objava Nedima Sladića mnoge će razočarati

Šta čekam(o): Nova objava Nedima Sladića mnoge će razočarati

U nedjelju, oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom. Tokom dana u većem dijelu zemlje prestanak padavina. U večernjim satima jače padavina na sjeverozapadu Bosne, a u noći sa nedjelje na ponedjeljak i u ostatku zemlje. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Poslije podne u Hercegovini i na jugozapadu Bosne povremeno jaki udari jugoistočnog vjetra. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 14, na jugu do 17, a dnevna od 14 do 20, na jugu i lokalno sjeveru zemlje do 23 °C.

U ponedjeljak, oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Tokom dana padavine prestaju u Krajini. Intenzivnije padavine u Hercegovini, sjeveroistoku Bosne i djelimočno centralnim i jugoistočnim područjima naše zemjle. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 14 do 20 °C. 

Meteorolozi za danas upalili žuti meteoalarm za regije Bihać, Livno, Mostar, Tuzla, Sarajevo, Banja Luka i Prijedor, zbog očekivanih pljuskova praćenih grmljavinom. Upozorenje glasi:

"Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije