Meteorolozi i za danas upalili alarm: Objavljena prognoza do subote - evo kad se vraća sunce

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi i za danas upalili alarm: Objavljena prognoza do subote - evo kad se vraća sunce
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u južnim, zapadnim i sjevernim područjima registrovana je i kiša. Zbog grmljavine je na snazi žuti meteoalarm:

"Budite svjesni. Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće".

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 12 , Ivan Sedlo, Livno i Sokolac 16, Bugojno, Drvar i Srebrenica 18, Banja Luka, Bihać, Sanski Most, Sarajevo i Široki Brijeg 19, Prijedor, Tuzla, Zenica i Zvornik 20, Gradačac 21, Mostar 22, Neum i Trebinje 23 (°C). Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 942 milibar, u normali je i sporo raste.

EURO 2024 | Elvir Baljić: "Turska može još više, Nijemce i Špance vidim u samoj završnici"

EURO 2024 | Elvir Baljić: "Turska može još više, Nijemce i Špance vidim u samoj završnici"

Danas u Bosni i Hercegovini promjenljiva oblačnost i dalje nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Moguća je i pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30, na jugu zemlje do 33 °C. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana su mogući lokalni pljuskovi. Najviša dnevna temperatura zraka oko 28 °C.

U četvrtak, u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 °C.

Na Bjelašnici jutros 12 stepeni: Meteorolozi objavili "žuto" upozorenje za danas, pročitajte detalje

Na Bjelašnici jutros 12 stepeni: Meteorolozi objavili "žuto" upozorenje za danas, pročitajte detalje

U petak, u Bosni i Hercegovini preovladavaće sunčano uz umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi su mogući u istočnim, sjeveroistočnim i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32 °C.

U subotu, u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33, na jugu zemlje do 35 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije