Snažno nevrijeme u ovom dijelu BiH: Praćeno jakim vjetrom i obilnom kišom - pogledajte snimak

0
Radiosarajevo.ba
Snažno nevrijeme u ovom dijelu BiH: Praćeno jakim vjetrom i obilnom kišom - pogledajte snimak
Foto: Kolaž / Nevrijeme u Busovači

Busovaču je danas, 24. juna, pogodilo snažno nevrijeme praćeno jakim vjetrom i obilnom kišom, uzrokujući poteškoće u saobraćaju i svakodnevnim aktivnostima građana.

Prema izvještaju BHmeteo, očekuje se nastavak nestabilnog vremena u cijeloj Bosni i Hercegovini. Poslijepodne i navečer, s razvojem oblačnosti, predviđa se lokalna kiša i pljuskovi s grmljavinom u većem dijelu zemlje.

Glavnina nestabilnosti zadržat će se u oblastima Dinarida - istočne, sjeveroistočne, centralne, jugozapadne Bosne i sjevera Hercegovine, gdje su moguće veće količine padavina, led i jak vjetar.

SDA Novo Sarajevo: "Nedžad Koldžo je trojanski konj Benjamine Karić"

SDA Novo Sarajevo: "Nedžad Koldžo je trojanski konj Benjamine Karić"

Na krajnjem jugu Hercegovine, očekuje se nešto mirnija atmosfera i uglavnom sunčano vrijeme.

Sedmica je započela uz nestabilno vrijeme, a narednih dana očekuje se još nestabilnija situacija s povremenom kišom i pljuskovima s grmljavinom širom zemlje. Gotovo svakodnevno bit će izdata upozorenja na lokalne nepogode.

24. JUN - 20:20 | Busovaču prije pola sata zahvatilo jako nevrijeme uz vjetar i obilnu kišu. Video: Busovaca grad. com portal

Posted by BHMETEO.ba on Monday, June 24, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije