Meteorolozi i za danas najavili kišu i grmljavinu

Radiosarajevo.ba
Meteorolozi i za danas najavili kišu i grmljavinu
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Jutros je u Hercegovini pretežno sunčano, a u Bosni je umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 8; Ivan Sedlo i Sokolac 11; Srebrenica 13; Bugojno, Livno i Sarajevo 14; Jajce 15; Bihać, Grude, Sanski Most, Široki Brijeg, Trebinje i Zvornik 16; Doboj, Gradačac, Prijedor, Stolac i Tuzla 17; Banja Luka i Neum 18; Bijeljina i Mostar 19; Brčko 20°C.

 Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna. Usljed povremeno tmurnog vremena, kod osjetljivih osoba moguće su reakcije u vidu glavobolje, promjene raspoloženja, nesanice i dekoncentracije. Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda savjetuju da ne pretjerujete sa aktivnostima. S dolaskom noći opšta slika djelimično će se popraviti, stoga bi se i tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale umanjiti.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom u drugoj polovini dana. Lokalno će biti i obilnih pljuskova. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27°C, na jugu zemlje do 29°C.

U Sarajevu sunčanije prije podne. Kiša i grmljavina su mogući od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23°C.

U petak se za Hercegovinu prognozira umjereno, a za Bosnu pretežno oblačno vrijeme. U Bosni lokalno slabiji pljuskovi su mogući i prije podne. U drugoj polovini dana u Bosni se očekuju i jači pljuskovi sa grmljavinom. U Hercegovini u poslijepodnevnim satima lokalno su mogući slabiji pljuskovi na sjeveru, istoku i jugoistoku. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 29°C.

U subotu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni se u poslijepodnevnim satima očekuju lokalni pljuskovi. U Hercegovini prije podne sunčano, a u drugoj polovini dana umjereno povećanje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 27°C, na jugu zemlje do 31°C.

U nedjelju prognozira se sunčano sa umjerenom naoblakom. U poslijepodnevnim satima dana u većem dijelu zemlje su izgledni slabiji lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 31°C, navodi FHMZ.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije