Meteorolozi i danas najavili kišu: Kakvo će nam vrijeme biti za vikend

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi i danas najavili kišu: Kakvo će nam vrijeme biti za vikend
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom u zapadnim i sjeverozapadnim dijelovima.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 3 stepena, Bugojno, Jajce i Zenica 8, Banja Luka, Sanski Most i Sokolac 9, Bihać, Prijedor i Zvornik 10, Bijeljina, Drvar i Gradačac 11, Doboj, Ivan Sedlo i Sarajevo 12, Srebrenica i Tuzla 13, Livno 14, Široki Brijeg 15, Grude i Mostar 16, Trebinje 17, Neum 20 stepeni.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike i dalje su relativno nepovoljne, uz lošiju opštu sliku u Hercegovini. Mada će dnevne temperature porasti, jutarnji sati će biti prohladni, naročito u unutrašnjosti zemlje, stoga je neophodno biti oprezniji i posvetiti pažnju adekvatnom odijevanju. Pod uticajem južine i nestabilnog vremena, kod osjetljivih osoba moguće su meteoropatske reakcije u vidu reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, glavobolje, razdražljivosti i nesanice. Poželjno je umanjiti aktivnosti.

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša se očekuje u Hercegovini, na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Poslije podne i u večenjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina u većini područja. Intenzivnjie padavine u Hercegovini. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, uglavnom, južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 12 do 18, na jugu i sjeveroistoku do 22 stepena. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura oko 16 stepeni.

Petak: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša ili lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini i na zapadu Bosne. Poslije podne lokalnih pljuskova može biti još u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 7 do 11, na jugu do 15, a najviša dnevna od 12 do 17, na jugu do 20 stepeni.

Subota: U Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz umjeren porast oblačnosti. Poslije podne i u večernjim satima ponegdje u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 13, a najviša dnevna od 10 do 16, na jugu do 20 stepeni.

Nedjelja: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Razvedravanje u večernjim satima. Tokom dana povremena i slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i na jugoistoku Bosne. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 10, a najviša dnevna od 9 do 14, na jugu do 19 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije