U Mostaru jutros u 7 bilo 30 stepeni! Kakvo će vrijeme biti danas

Radiosarajevo.ba
U Mostaru jutros u 7 bilo 30 stepeni! Kakvo će vrijeme biti danas
Jutros je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 13 stepeni, Drvar, Goražde i Ivan-sedlo 19, Bugojno, Kupres i Sanski Most 20, Livno i Sarajevo 21, Banja Luka, Bihać, Prijedor, Sokolac, Tuzla i Zvornik 22, Doboj i Gradačac 23, Srebrenica i Zenica 24, Bijeljina 25, Stolac 26, Neum 27, Trebinje 28, Mostar 30 stepeni.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 949 milibara, za 7 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: I pored nestabilnosti koja se može očekivati u poslijepodnevnim satima u Bosni, vrijeme će uglavnom povoljno utjecati na opće stanje većine ljudi. Visoke dnevne temperature mogu izazivati malaksalost i pojačani umor. Hroničnim bolesnicima FHMZ savjetuje izbjegavanje boravka na otvorenom u najtoplijem dijelu dana. Zbog visokih vrijednosti UV zračenja, neophodno je provoditi mjere zaštite, uz poštivanje preporuka ljekara.

Danas prijepodne u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom prijepodneva postupno smanjenje oblačnosti i sunčanije. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, povećanjem oblačnosti s kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskom, u jugoistočnim područjima, višim područjim Hercegovine i ponegdje u centralnim djelovima. Uz kišu moguća je i grmljavina. Vjetar slab do umjeren, a na momente i pojačan sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 27 do 32, na jugu od 33 do 36 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, povećanjem oblačnosti moguć je i kratkotrajni pljusak. Najviša dnevna temperatura oko 30 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije