Meteorolog Bakir Krajinović objavio prognozu do kraja novembra. Kada nas očekuje snijeg?

2
Radiosarajevo.ba
Meteorolog Bakir Krajinović objavio prognozu do kraja novembra. Kada nas očekuje snijeg?
Foto: Arhiv / Snijeg / Ilustracija

Meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bakir Krajinović objavio je na stranicama ovog zavoda kakvo nas vrijeme očekuje do kraja novembra.

"Narednih dana u Bosni i Hercegovini očekuje se promjenljivo vrijeme. Duži periodi stabilnog vremena biće prekidani danima sa padavinama. Već sredinom sedmice u srijedu i četvrtak, izgledne su padavine širom zemlje, više izražene na sjeveru i u centralnim predjelima.

Novo pogoršanje i padavine prognoziraju se za petak, nakon čega slijedi duži stabilniji period sve do 21. novembra kada se očekuju padavine u Bosni, dok će u Hercegovini ostati stabilno sve do kraja prognoznog perioda. Nakon kratkotrajnog pogoršanja od 22. do kraja mjeseca prognozira se stabilno vrijeme i u Bosni.

Feđa Dudić: Poštujem Srbiju od početka angažmana u zemlji. Ne želim da od ovog nastane rijaliti

Feđa Dudić: Poštujem Srbiju od početka angažmana u zemlji. Ne želim da od ovog nastane rijaliti

Dominantan vjetar južnog pravca, sve do 21. novembra, usloviće natprosječne temperature zraka. Minimalne u Bosni kretaće se od 3 do 8 °C, u Hercegovini od 7 do 13 °C, danju najviše temperature zraka u Bosni od 13 do 18, u Hercegovini od 14 do 19 °C.

Od 22. novembra vrijednosti temperatura zraka očekuju se u granicama prosjeka za taj period. Jutra prohladna sa temperaturama zraka od -2 do 3 u Bosni, u Hercegovini od 3 do 8 °C, maksimalne u Bosni do 10 °C u Hercegovini do 15 °C", navodi se u prognozi Bakira Krajinovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije