Meteorolozi izdali upozorenje: Prognoza narednih dana - očekuju nas toplotni udari

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi izdali upozorenje: Prognoza narednih dana - očekuju nas toplotni udari
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Nakon kratkotrajnog prijatnog zahlađenja, u narednih nekoliko dana ponovo se očekuju visoke temperature, koje će u četvrtak, odnosno petak, u pojedinim mjestima, dostići i 40 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorloškog zavoda (FHMZ).

Na stranici FHMZ objavljena je prognoza za naredna tri dana, gdje je najavljeno da će najtoplije biti u petak, 9. jula.

U četvrtak, 8. jula, očekuje se sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 17 do 23, na jugu do 26, a najviša dnevna 32 do 37, na jugu do 39 stepeni.

Kao što smo već napisali, u petak se očekuje najveće temperature i novi toplotni udar.

"Sunčano vrijme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti očekuje se i kiša ili kratkotrajni pljusak. Uz kišu, lokalno je moguća i pojava grada. Jutarnja temperatura od 17 do 23, na jugu do 26, a najviša dnevna 32 do 37, na jugu do 40 stepeni", objavljeno je na stranici FHMZ.

Za subotu je najavljeno naoblačenje.

"U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima ponegdje u sjevernim i zapadnim područjima može pasti i malo kiše. U Hercegovini nešto manje oblačnosti i sunčanije. Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu do 23, a najviša dnevna 26 do 31, na jugu do 35 stepena", napisali su meteorolozi FHMZ.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije