Merima Čelik dobila još jedno vrijedno priznanje: 'Prvi put je žensko Policajac godine'

3
A. S.
Merima Čelik dobila još jedno vrijedno priznanje: 'Prvi put je žensko Policajac godine'
Foto: Privatni album / Merima Čelik - Policajka godine

Merima Čelik, nogometna sutkinja iz Sarajeva sa amblemom Svjetske nogometne federacije (FIFA) u utorak, 7. maja, u glavnom gradu Bosne i Hercegovine dobila još jedno vrijedno priznanje.

Na svečanoj sjednici u sklopu dana Općine Stari Grad, dodijeljeno joj je priznanje Policajac godine za postignute rezultate u 2023. godini.

Ovo je prvi put da je jedna pripadnica MUP-a KS izabrana za Policajca godine u ovoj sarajevskoj općini.

Hoće li napadnuta zastupnica Elzina Pirić dobiti policijsku zaštitu? Evo šta kaže ministar Isak

Hoće li napadnuta zastupnica Elzina Pirić dobiti policijsku zaštitu? Evo šta kaže ministar Isak

Nakon svečanosti u Općini Stari Grad, Merima je za portal Radiosarajevo.ba podijelila prve utiske...

"Topla riječ, osmijeh, razumijevanje je nekada mnogo više od kazne i drago mi je da su to prepoznali građani Starog Grada na čijoj opštini radim. Protekla godina je prošla u zapaženim rezutatima u cilju sprečavanja krivičnih djela i rasvjetljavanja. I srcem i dušom sam vezana za ovaj grad. Posebno za Baščaršiju i građane Grada Sarajeva, te mi je čast što mogu služiti i pomagati građanima", kazala je Čelik.

Merima Čelik je sutkinja Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. Njena nogometna priča počela je prije 12 godina, a 2017. je dobila FIFA značku, koju i danas vjerno čuva na dresu kada sudi utakmice širom Europe.

Merima Čelik - Policajka godine
Foto: Privatni album: Merima Čelik - Policajka godine

“Moji počeci su bili jako skromni. Suđenje sam se počela baviti 2012. godine na preporuku maminog poznanika, koji je dugo godina bio asistent FIFA sudija i bivši fudbaler. Riječ je o Muji Tutunu. Nije me poznavao, ali je čuo da sam sportista u duši, pa je kontaktirao moju mamu kako bih zaradila za džeparca.

Od prijateljice Nine sam dobila patike za suđenje, od prijateljice Nisvete sam dobila kopačke, a od Tutuna kartone i pištaljku. Poslije je krenula historija, a sada sam ja tu da drugima poklanjam kopačke i kartone”, kazala je jedne prilike Merima Čelik u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba.

Kompletan intervju za naš portal od prije dvije godine sa policajkom i sutkinjom Merimom Čelik možete pročitati na linku OVDJE.

Merima Čelik - Policajka godine
Foto: Privatni album: Merima Čelik - Policajka godine

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije