Sjajne vijesti iz UEFA-e: Merima Čelik napredovala u prvu kategoriju sutkinja

0
Radiosarajevo.ba
Sjajne vijesti iz UEFA-e: Merima Čelik napredovala u prvu kategoriju sutkinja
Foto: Privatni album / Merima Čelik

UEFA Sudijski Komitet je objavio liste sudija za sezonu 2023./2024. a na njima se nalaze dva člana Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo (UFSIKS).

Peljto Irfan je od danas sudija Elitne kategorije i među top 30 sudija Evrope, dok je Merima Čelik napredovala u 1. kategoriju. 

Merimina nogometna priča počela je prije 10 godina, a 2017. je dobila FIFA značku, koju i danas vjerno čuva na dresu kada sudi utakmice širom Europe, a sudila je i na Europskom prvenstvu U-17.

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Ona je zaposlena kao policajka u Kantonu Sarajevo, ali je i jedna od rijetkih nogometnih sutkinja sa značkom Svjetske nogometne federacije (FIFA).

Tim napretkom Merima Čelik je došla na korak do Elitne kategorije, a samo je pitanje kada će dočekati i taj veliki korak.

"Na moju radost, UEFA je odlučila da me nagradi za dobro suđenje i dobre ocjene van granica Bosne i Hercegovine. Na taj način prešla sam u napredniju grupu Prvu grupu suđenja, gdje je donedavno bio i naš sudija Irfan Peljto koji je prešao u Elitni rang", izjavila je Merima Čelik ekskluzivno za portal Radiosarajevo.ba.

UFSIKS je u svojoj objavi na Instagram profilu poželio sreću našim najboljim sportskim predstavnicima naglašujući da je ovo zasigurno velika stvar za sport u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije