Menadžer Škafe: Velika tragedija za porodicu i zaposlene

Radiosarajevo.ba
Menadžer Škafe: Velika tragedija za porodicu i zaposlene
Radiosarajevo.ba / Adi Čankušić
Prije dva dana desio se požaru trgovačkom centru "Škafa". Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo. Povrijeđenih, srećom, nije bilo.

Jučer se putem društvenih mreža oglasio i Alem Karalić, generalni menadžer za marketing Škafe.

"Ovo što se desilo u srijedu navečer je zaista velika tragedija kako za moju porodicu, tako i za sve zaposlenike Škafe i naše poslovne saradnike. Žao mi je svih zaposlenih koji su godinama zajedno s mojom porodicom stvarali Škafu, radili u prijateljskoj atmosferi i tu zarađivali hljeb za svoje porodice.

Moja porodica, a posebno moji roditelji uložili su mnogo rada, truda, krvi i znoja kako bi sve ovo napravili i kako bi Škafa postala lanac tržnih centara koji će biti uvijek na raspolaganju svim građanima naše domovine kako cijenama, tako i kvalitetom onoga što nudimo. Želim se zahvaliti svim prijateljima i poslovnim saradnicima, koji se od sinoć javljaju, šalju poruke podrške i pitaju kako mogu pomoći. To nam daje snagu u ovim trenucima.

Ono što je mnogo pogodilo moju porodicu i mene jesu komentari koje smo čuli da je sve ovo iscenirano radi neke imovinske koristi. Moram reći da tu apsolutno nema nikakve istine i da su to apsolutne izmišljotine pojedinaca. Bog je jedan i on sve vidi. Želio bih podsjetiti sve da smo mi prije dvije godine, kada su bile poplave u Maglaju, pretrpjeli višemilonske gubitke, ali nismo kukali, nego smo nastavili s radom. Škafa je do sada učestvovala u mnogo humanitarnih akcija, pomagali smo kada god se to moglo i tražilo od nas.

Imamo potpuno povjerenje u nadležne organe koji rade na ovom slučaju i nadamo se da će što prije otkriti razloge požara, ali i ispitati zašto se nije moglo učiniti više, te zašto požar nije spriječen na vrijeme. Vjerujem da sve ovo što se desilo neće utjecati na nas, da nas neće omesti na putu našeg razvoja i da ćemo se vratiti još bolji i jači", piše Alem Karalić, generalni menadžer za marketing Škafe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije