Maloljetniku koji je pucao na Latinskoj ćupriji određen pritvor

S. Š.
Maloljetniku koji je pucao na Latinskoj ćupriji određen pritvor
Mladiću koji je u ponedjeljak pucao na Latinskoj ćupriji, kada je ranjena jedna osoba, određen je jednomjesečni pritvor.

Ovu informaciju potvrdili su za Radiosarajevo.ba iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, dodavši kako je Č.A. jednomjesečni pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva.

Prijedlog za pritvor je podnesen Općinskom sudu u Sarajevu.

Podsjećamo, prije tri dana je na Latinskoj ćupriji, oko 19 sati došlo do pucnjave u kojoj je povrijeđena starija ženska osoba.

Naime, na raskrsnici ulica Obala Kulina bana - Zelenih beretki - Most Latinska ćuprija, općina Stari Grad Sarajevo, zaustavila su se putnička motorna vozila “Ford” i “Škoda Fabia”, nakon čega je iz vozila “Ford”, NN lice ispalilo jedan hitac iz vatrenog oružja. Tom prilikom je dejstvom iz vatrenog oružja povrijeđena prolaznica B.S., rođena 1959. godine, nastanjena u Sarajevu.

Povrijeđenoj je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici Prim. dr. Abdulah Nakaš u Sarajevu, gdje su joj ljekari konstatirali teške tjelesne povrede.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, policijski službenici su u ulici Augusta Brauna, općina Centar Sarajevo, zaustavili i kontrolirali putničko motorno vozilo marke Ford, reg. oznake IEW 956 HM, nacionalne oznake Italije, kojim je upravljao maloljetni Č.A., rođen 2000. godine, nastanjen u Sarajevu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 323. stav 3. i 172. KZFBiH (Izazivanje opće opasnosti i Teške tjelesne povrede), pomenutog dana u 22.10 sati, maloljetni Č.A. je lišen slobode i predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije