Detalji jučerašnje pucnjave na Latinskoj ćupriji: Priveden maloljetnik

Radiosarajevo.ba
Detalji jučerašnje pucnjave na Latinskoj ćupriji: Priveden maloljetnik
Jučer je na Latinskoj ćupriji, oko 19 sati došlo do pucnjave u kojoj je povrijeđena jedna osoba.

Kako se navodi u saopćenju MUP-a KS-a, na raskrsnici ulica Obala Kulina bana - Zelenih beretki - Most Latinska ćuprija, općina Stari Grad Sarajevo, zaustavila su se putnička motorna vozila “Ford” i “Škoda Fabia”, nakon čega je iz vozila “Ford”, NN lice ispalilo jedan hitac iz vatrenog oružja. Tom prilikom je dejstvom iz vatrenog oružja povrijeđena prolaznica B.S., rođena 1959. godine, nastanjena u Sarajevu.

Povrijeđenoj je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici Prim. dr. Abdulah Nakaš u Sarajevu, gdje su joj ljekari konstatirali teške tjelesne povrede.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, policijski službenici su u ulici Augusta Brauna, općina Centar Sarajevo, zaustavili i kontrolirali putničko motorno vozilo marke Ford, reg. oznake IEW 956 HM, nacionalne oznake Italije, kojim je upravljao maloljetni Č.A., rođen 2000.godine, nastanjen u Sarajevu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 323. stav 3. i 172. KZFBiH (Izazivanje opće opasnosti i Teške tjelesne povrede), pomenutog dana u 22.10 sati, maloljetni Č.A. je lišen slobode i predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenih krivičnih djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije