Memić poslao poruku advokatima: Nećete me ušutjeti i dalje ćemo se oglašavati

13
A. S.
Memić poslao poruku advokatima: Nećete me ušutjeti i dalje ćemo se oglašavati
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Muriz Memić na ročištu

Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića, kazao je kako se na današnjem ročištu čulo da je Dženan dovezen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu neintubiran, što je bilo pogubno.

“Čuli smo da je Alisa bila svjesna i komunikativna. Zastrašujuće je koliko doktori šute. Pozivam sve građane BiH i svijeta da kažu da li se ikada ikome desilo da stane hitna da neko povrati i da se taj doktor ne sjeća je li Alisa povratila ili nije. Dr. Šejla neće da kaže da je Dženan dovezen u KCUS, a nije intubiran. To je pogubno, to je možda presudilo Dženanu”, rekao je Memić okupljenim novinarima.

Kasnije je, u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba, pojasnio današnja dešavanja na ročištu u Sudu BiH.  

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

"Ovi svjedoci, doktor Amar Kadrić, je već svjedočio na Kantonalnom sudu i lagao. Sada nismo očekivali da će kazati da je neko zaustavio istinu. Riječi da je Hitna stala na 15 sekundi da bi ona povratila, su smiješne. Pitam sve doktor i struku u svijetu, gdje to hitna stane na 15 sekundi da neka pacijentica povraća!? Doktorica Šejla, a to znamo kroz dokumentaciju, kaže da je Dženan na KCUS dovežen a da nije intubiran. Znaju doktori šta to znači za bilo kojeg pacijenta", priča nam Memić.

Komentirao je i policajce...

"Emir Mehmedagić je policajac MUP-a KS. On je sa Admirom Šalakom lično rekao da su oni obrisali poruke sa Dženanovog telefona i da ih pokušavaju da ih vrate. Edin Grabovica i Sanela Hasanbegović su bile u njihovom društvu. Zanima me zašto nije htio kazati da je Golf IV, sive boje, identifikovan u kritičnom momentu, i koji je vlasništvo Zijada Mutapa", pita se Muriz Memić.

Otkrio nam je i jednu informaciju...

"Najstrašnije je šta se trenutno dešava u Tužilaštvu BiH. Imam informaciju da neke tužiteljice pokušavaju utjecati na daljnu istragu. Razlog? Politika. Vidimo da se politika opet uključila da se ovo zaustavi", podvukao je Memić. 

Na kraju razgovora - ima poruku i za advokate.

"Poruka advokatima - i dalje ćemo se javno oglašavati. Suđenje je javno i narod treba da zna šta se dešava. Advokati koji traže da se mi ne oglašavamo, od toga nema ništa. Neka oni rade svoj posao, ja ću svoj. I sudija sada kaže da nije korektno da se oglašavam. I previše sam korektan, dok ove kriminalce mogu da gledam svako sedam dana u sudnici, šta su mi sve od života i mojoj porodici uradili. Kao ja nekorekan, a ono korektni. Ma, molim, lijepo...", kazao je Muriz Memić za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije