Memić: Lagumdžija nam je rekao, korupcija i zloupotrebe u pravosuđu gore i od ubistva

2
Radiosarajevo.ba
Memić: Lagumdžija nam je rekao, korupcija i zloupotrebe u pravosuđu gore i od ubistva
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Muriz Memić

Muriz Memić otac ubijenog mladića Dženana koji se više od pet godina bori za pravdu, na Facebook grupi "Pravda za Dženana Memića" objavio je informacije o jučerašnjem sastanku s predsjedništvom VSTV-a.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

"Želim ukratko javnost informisati o sastanku kojem smo prisustvovali moj advokat, gospodin Feraget i ja, predsjednik VSTV-a Halil Lagumdžija, te zamjenice Sanela Butigan Gorušanović i Biljana Simeunović.

Sastanak je trajao sat i 30 minuta, imali smo dovoljno vremena da iznesemo sve detalje vezano za slučaj ubistva našeg Dženana.

Advokat je iznio i detalje o ubistvu Davida Dragičevića i jasno naglasio da se u našim sličajevima radi o organizovanom kriminalu unutar samog pravosudnog sistema.

Kritikovali smo rad Kantonalnog i Federalnog tužilaštva ali i Vrhovnog suda koji je bezosjećajno i neprofesionalno donio posljednju odluku, iako je više nego jasno da je kantonalni sudija Igor Todorović, prethodne dvije presude napisao u skladu sa strukom i tu nema nikakvih primjedbi.

Ono što me raduje jeste da smo dobili punu podršku od predsjedništva VSTV-a.

Osjetili smo poštovanje prema oštećenom, prema žrtvi, prema Davoru i meni.
Ono što posebno ohrabruje jeste da predsjedništvo VSTV-a podržava našu borbu, da prate situaciju koliko mogu iz medija.

Predsjednik VSTV-a je rekao, a što su potvrdili i članovi predsjedništva, da su korupcija i zloupotrebe u samom pravosuđu gore i od ubistva, te da će se zalagati da takvi ljudi budu odstranjeni.

Ukoliko se to ne desi, predsjednik je rekao da će podnijeti ostavku", navodi se u objavi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije