Meliha Bašić izabrana za novu dekanesu Ekonomskog fakulteta u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
Meliha Bašić izabrana za novu dekanesu Ekonomskog fakulteta u Sarajevu
Foto: EFSA / Meliha Bašić

Vijeće Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu (EFSA), na sjednici održanoj u srijedu, 14.02.2024. godine, izabralo je prof. dr. Melihu Bašić za dekanicu Fakulteta na mandatni period od četiri godine.

Prof. dr. Meliha Bašić je na poziciji dekanice zamijenila prof. dr. Jasminu Selimović, koja je u januaru 2024. godine preuzela funkciju guvernerke Centralne banke BiH.

Profesorica Bašić je bila članica Uprave Fakulteta i obavljala je funkciju prodekanice za finansije od 2016. godine, a u dva navrata, 2018. i 2024. godine, obnašala je funkciju v.d. dekanice. Njen doprinos i angažman s ciljem unapređenja i afirmacije Fakulteta prepoznati su od strane članova Vijeća Fakulteta, što je bio osnov da joj se ukaže povjerenje da vodi Instituciju u narednom četverogodišnjem mandatu.

Radnici ViK-a i u subotu na terenu: U ovim ulicama može doći do prekida u vodosnabdijevanju

Radnici ViK-a i u subotu na terenu: U ovim ulicama može doći do prekida u vodosnabdijevanju

U okviru profesionalne karijere, prof. dr. Meliha Bašić je bila ispitivač ovlašten od Komisije za računovodstvo i reviziju BiH za certificiranje samostalnih računovođa i ovlaštenih revizora, ispitivač za ovlaštene sudske vještake - Ministarstvo pravde FBiH i ispitivač za certificirane interne revizore i predsjednica Akademskog udruženja internih revizora u BiH.

Osnivačica je Centra za forenzičko računovodstvo i članica uređivačkog odbora u časopisu The Journal of Accounting, 2018 - Ethics & Public Policy Evropskog naučnog instituta.

Ekonomski fakultet u Sarajevu o izjavi Sabine Silajdžić: Ograđujemo se od njenih stavova

Ekonomski fakultet u Sarajevu o izjavi Sabine Silajdžić: Ograđujemo se od njenih stavova

Prof. dr. Meliha Bašić je svoje akademsko obrazovanje stekla na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Sarajevu, gdje je završila dodiplomski, magistarski i doktorski studij specijalizacijom u oblasti finansija i računovodstva, dok je specijalističku edukaciju stekla u Egiptu, Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama.

Prof. Bašić radi na Ekonomskom fakultetu kao redovna profesorica na Katedri za računovodstvo i reviziju. Polja njenog profesionalnog interesovanja su računovodstva i revizije/menadžersko računovodstvo, troškovno računovodstvo, revizija i kontrola, interna revizija, finansijsko računovodstvo, računovodstvo banaka, računovodstvo, nedodirljiva aktiva, forenzično računovodstvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije