Mektić: Što idem na sjednicu ako neću glasati, ne idem da se družimo danas

Fena
Mektić: Što idem na sjednicu ako neću glasati, ne idem da se družimo danas
Sjednica Vijeća ministara BiH počela je danas oko 13 sati u Sarajevu.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je prije početka sjednice izjavio novinarima da bilo bi korektno da o radu Vijeća ministara i načinu na koji će ministri da rade, o načinu na koji će predsjedavajući da vodi sjednicu, govori sam predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

"Ja nisam ni predsjedavajući, nisam niti jedan do zamjenika. Dakle mislim da je prava adresa predsjedavajući Vijeća ministara BiH", kazao je ministar Mektić.  

Upitan da komentira izjavu predstavnika Saveza za promjene da će Vijeće ministara BiH raditi u tehničkom mandatu, odgovorio je da ne može da komentira u ovom momentu, dok se ne razjasni šta to podrazumijeva.

"Nije to rekao samo SDS. Predsjednik SDS-a je to rekao u ime Saveza za promjene. Mora da se definiše šta znači tačno taj rad u tehničkom mandatu. Podržat ću stav Saveza za promjene kakav god on bude", kazao je Mektić.

Po njegovim riječima, ovo je jedna posebna situacija.

"Meni je jasno šta znači tehnički mandat kad istekne mandat, pa do izbora novog Vijeća ministara", naveo je Mektić.

Na novinarsko pitanje da li će glasati na sjednici, odgovorio je:"Što idem na sjednicu ako neću glasati, ne idem da se družimo danas".  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije