Govedarica: Dodika ne zanima revizija presude već ukidanje Suda i Tužilaštva BiH

Fena
Govedarica: Dodika ne zanima revizija presude već ukidanje Suda i Tužilaštva BiH
/ Foto: Anadolija
Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica izjavio je večeras da Milorada Dodika i još neke iz RS-a ne interesuje revizija presude po tužbi BiH protiv Srbije, već kako i na koji način da ukinu Sud i Tužilaštvo BiH.

Govedarica smatra da je razlog to što su pojedinci očito predmet tih pravosudnih institucija.

"Ako imaju nešto protiv tih institucija neka to pitaje riješe tako što će da provedu odluku o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH", rekao je večeras Govedarica u izjavi novinarima u Narodnoj skupštini RS-a i ponovio da s Bakirom Iztbegovićem ne želi komunikaciju dok se ne riješe pitanja u vezi s revizijom, te da je Vijeće ministara BiH biti u tehničkom mandatu.

Žali što se poslanici stranaka s sjedištem u RS-u nisu uspjeli usaglasiti o svim zaključcima, nakon rasprave o Informaciji o zahtjevu za reviziju presude Međunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije, jer se u jednom spornom dijelu traži da Srbi u zajedničkim bh. institucijama treba da blokiraju čitavu državu zbog Suda i Tužilaštva BiH.

Govedarica tvrdi da Savez za promjene neće blokirati BiH i ugrožavati Daytonski sporazum čime bi "na RS prenijeli krizu koju je napravio Bakir Izetbegović".

Dodaje da bi se blokadom rada institucija BiH, blokirala i reformska agenda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije