Mektić: Najavljujući tužbu protiv mene Jukić je zloupotrijebila e-mail VSTV-a

E. H.
Mektić: Najavljujući tužbu protiv mene Jukić je zloupotrijebila e-mail VSTV-a
Snažna reakcija stigla je od Ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, nakon što je dopresdjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Ružica Jukić najavila da će podići tužbu protiv ovog ministra.

Prava konfuzija u medijima nastupila je nakon što je svima, putem zvaničnog e-maila VSTV-a, stiglo saopćenje da će biti podignuta tužba protiv ministra Mektića, iako je riječ o privatnoj tužbi dopredsjednice Jukić, zbog diskreditacije i narušavanja njenog privatnog i profesionalnog ugleda.

"Od nje svaki dan stiže sve veće iznenađenje i sve veća glupost. Ona je sa e-maila VSTV-a obavijestila medije da će podnijeti privatnu tužbu. To je zloupotreba, jer tužbu podnosi ona, a ne VSTV. Ali sve je to moguće, jer ona sada 'ganja' neke principe i ne bavi se onim čime treba. Zato nam pravosuđe i jeste ovako", kazao je ministar Mektić u izjavi za Radiosarajevo.ba.

On je dodao i kako mu je prosto nevjerovatno da se zaposleni u pravosudnim institucijama bave ovakvim stvarima, posebno nakon što je danas saznao informaciju da je 59 tužilaca u tužilaštvu podiglo samo 35 optužnica za tri godine.

"Pazite, to je nevjerovatno, a od svih tih optužnica samo sedam je, ja mislim, dobilo okončanje presuda i to za krivična djela neznatne društvene opasnosti. To su ne loši, nego poražavajući rezultati i svaki dan se sve više otkriva jedno katastrofalno stanje u pravosuđu i pravosudnim institucijama. A nekompetentne osobe, kao što je ona, su jedan od razloga takvog katastrofalnog stanja", zaključio je ministar Mektić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije