Potpredsjednica VSTV-a: Protiv Mektića će biti podignuta optužnica

Fena
Potpredsjednica VSTV-a: Protiv Mektića će biti podignuta optužnica
Foto: Radiosarajevo.ba / Tužilaštvo Bosne i Hercegovine
Dopredsjednica Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) Ružica Jukić nije u srodstvu s vršiteljicom dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordanom Tadić.

Jukić je danas to saopćila povodom istupa ministra za sigurnost Bosne i Hercegovine Dragana Mektića u kojem "navodi niz neutemeljenih kvalifikacija vezanih za nju radi njene diskreditacije i narušavanja njenog osobnog i profesionalnog ugleda".

Potpredsjednica VSTVBiH ovim putem informira javnost da tvrdnja Mektića da je u srodstvu s vršiteljicom dužnosti glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Gordanom Tadić nije istinita.

Jukić također navodi da će Mektić svoju tvrdnju o rođačkim odnosima kao i o stepenu srodstva, morati dokazati na sudu, s obzirom na to da će protiv njega biti podnesena tužba za iznošenje netočnih informacija u cilju omalovažavanja, vrijeđanja časti i, generalno, stvaranja negativne slike o dopredsjednici VSTVBiH, saopćeno je iz VSTV-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije