Mehmedović pred važan sastanak: "Predlažem bosanskim predstavnicima jednostavno rješenje"

10
Radiosarajevo.ba
Mehmedović pred važan sastanak: "Predlažem bosanskim predstavnicima jednostavno rješenje"
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Šemsudin Mehmedović

Zastupnik SDA u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović kazao je da će naredne sedmice, na poziv iz Europske komisije, neki bh. političari otputovati u Brisel.

"Da li Brisel ima hrabrosti da stane uz BiH!? Na poziv EU komisije početkom naredne sedmice u Briselu će se održati sastanak sa nekim bh. političkim liderima", kaže Mehmedović.

Navodi da je za očekivati ponovo suprotstavljene stavove oko 14 EU prioriteta.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

"Ponovo ćemo se vrtiti u krug, a Bosna i Hercegovina će gubiti dragocjeno vrijeme. Da bi znali na čemu smo predlažem bosanskim predstavnicima jednostavno rješenje:

Pozivam Europsku komisiju da spriječi kolaps procesa reformi u BiH tako što će organizirati posebnu međunarodnu konferenciju uz učešće predstavnika-ambasadora država Kvinte / Vijeća za implementaciju mira / PIC-a kako bi se u paketu usvojilo 14 prioriteta za otvaranje pregovora za pristupanje BiH Evropskoj uniji.

Takva konferencija bi spriječila uslovljavanja i prijetnje otcijepljenjem i dizanjem tenzija i sve strane stavila u isti položaj jer je očito da je ispunjavanje ovih uslova postao ruski i evropski hibridni rat kako bi se BiH uvuklo u sukobe i udaljilo od EU.

Nažalost naši susjedi prije svih se prepucavaju preko našega statusa na EU putu, uzrokujući dodatnu političku krizu u našoj domovini. Milanović protiv promjene Daytona, Plenković i Dodik sa Vučićem za promjenu, pa nakon određenog vremena obrnuti stavovi A mi tonemo!....dokle više", navodi Mehmedović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije