Mehmedović o dogovoru Dodika i Varhelyija: Da li nam EU sprema Kiparski model

14
Radiosarajevo.ba
Mehmedović o dogovoru Dodika i Varhelyija: Da li nam EU sprema Kiparski model
FOTO: Radiosarajevo.ba / Šemsudin Mehmedović

Nakon što je portal Istraga.ba objavila da je evropski komesar za proširenje Oliver Varhelyi krajem novembra ove godine dogovorio s Miloradom Dodikom održavanje posebne sjednice Narodne skupštine RS na kojoj je razmatrano pitanje prenosa nadležnosti sa nivoa BiH na nivo entiteta, reagirao je i Šemsudin Mehmedović, državni zastupnik.

Podsjetimo, Varhelyi je usaglasio s Dodikom i da zaključci stupe na snagu šest mjeseci kasnije. Potvrđuje to izvještaj šefa Delegacije EU u BiH Johanna Sattlera koji je 25. novembra dostavljen u u Brisel.

Objavu Mehmedovića prenosimo u cijelosti:

Sarajlije, spremite zalihe: Vodovod objavio spisak ulica u kojima će danas izvoditi radove

Sarajlije, spremite zalihe: Vodovod objavio spisak ulica u kojima će danas izvoditi radove

"Samo sa USA voditi pregovore. Ne pregovarati sa EU. EU nas je na isti način prodala 1992. i isporučila genocidašima i UZP-u. Milanović je očito trbuhozborac EU koja je sa ovim samu sebe izbacila iz pregovora.

Briselski državni udar u BiH.

Nakon ovog ništa više neće biti isto: EU je preko svog komesara za proširenje, dogovarala državni udar u BiH.
Tužilaštvo BiH vodi istragu oko rušenja ustavno-pravnog poretka kroz Zaključke NSRS. To nije dovoljno!

Javnost treba prisliti Tužilaštvo BiH da pokrenu istragu protiv dužnosnika Brisela i EU, Oliver Varheleya, Jonatana Sattlera i ostalih uključenih u ovaj sraman čin protiv Bosne i Hercegovine. Ništa manje nisu odgovorni za državni udar od Dodika.

Pozivam političke stranke u BiH da prekinu sve kontakte sa EU dok EC i Vijeće Evrope ne daju svoj stav o ovome.

Pozivam političke stranke da Varheleya i Sattlera proglase nepoželjnim osobama i zatraže zatvaranje Kancelarije EU u BiH do okončanja istrage u Briselu ili smjene briselskih dipolomata upetljanih u rušenje ustavno-pravnog poretka u BiH. Pozivam prijatelje BiH u EU Parlamentu da pokrenu opoziv onih koji su učestvovali u ovom nečasnom činu.

Pozivam sve političke stranke da prekinu sve kontakte sa dužnosnicima EU do konačnog izjašnjavanja Brisela.

Pozivam Evropsski parlament na posebno zasjedanje u vezi državnog udara kojeg je EU sprovodila sa Dodikom u BiH.

Nakon osporavanja NATO puta Bosne, sada je upitan i EU put naše zemlje, ako su spremni da nas dovedu u model Kipra, i eventualno prihvate u članstvo EU jedan dio BiH.

Sada su pale sve maske i poptuno je jasno odakle Dodik i Čović, Zagreb i Beograd crpe svu političku snagu. Ovo nije igra ni Dragana ni Milorada, već EU", stoji u objavi Mehmedovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije