Mehmedović: Bio sam suzdržan jer mi je preči stav naroda od stava mog lidera

Fena
Mehmedović: Bio sam suzdržan jer mi je preči stav naroda od stava mog lidera
FOTO: Radiosarajevo.ba / Šemsudin Mehmedović u PS BiH
Nakon što nije prihvaćeno razmatranje po hitnoj proceduri Zakona o akcizama, Šemsudin Mehmedović zatupnik u Predstavničkom domu PS BiH je izjavio kako nije bio spreman na ovaj način podržati zakonsko rješenje.

On je istakao da je to zbog toga što nije postojao minimum raspoloženja da se usvoje zaključci kojima bi se zaštiti građani BiH od novog vala poskupljenja osnovnih životnih namirnica.

"Prema tome, prilika je da se u skraćenoj proceduri amandmanski djeluje i da se ono što smo tražili u zaključcima ugradi u zakon", kazao je Mehmedović koji je, zajedno sa Sadikom Ahmetovićem, bio suzdržan prilikom glasanja, što je odlučilo da zakon ne bude razmatran u hitnoj proceduri.

Na novinarsko pitanje da li očekuje sankcije stranke, odgovorio je da što se tiče sankcija stranke, to njega najmanje zanima, zato što mu je, kako je kazao „preči stav mog naroda nego mog lidera“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije