Mato Đaković negirao pisanje Žurnala, najavio tužbu

N1
Mato Đaković negirao pisanje Žurnala, najavio tužbu
Foto: RTRS Screenshot / Mato Đaković
Novinar i voditelj Mato Đaković, koji se spominje u slučaju o vrbovanju pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja za N1 je odbacio sve optužbe, te najavio tužbe protiv portala Žurnal.info i Dragana Mektića, ministra sigurnosti BiH.

"Odbacujem sve optužbe koje su u tekstu koji je izašao. Mislim da samo bolestan um može napraviti ovakvu konstrukciju. Nikakve veze nemam sa hrvatskim obavještajnim službama, niti imam veze sa selefijama, niti imam veze sa oružjem", poručio je Đaković za N1 televiziju.

"Jedina istina je da vozim to auto koje sam kupio od čovjeka 10. januara, platio na njega porez i carinu i ništa drugo. Automobil sam kupio od Ivana Bandića sa diplomatskim tablicama. U međuvremenu sam prebacio vlaništvo na svoje ime i na tom vozilu više nisu diplomatske tablice. Naravno da ću tražiti svoje zadovoljstvo na sudu, da ću tužiti portal, njegovog vlasnika i Dragana Mektića", kazao je Đaković.

N1 televizija podsjeća da je Bandić inače generalni konzul Ambasade Hrvatske u Bosne i Hercegovine.

Portal Žurnal sinoć je objavio da su obavještajci i diplomate Repulike Hrvatske pokušali najmanje dva puta vrbovati pripadnike selefijskog pokreta iz Bosne i Hercegovine za prenošenje oružja i eksploziva u mesdžide na području Zeničko-dobojskog kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije