Josipović: Provjeriti sve o vrbovanju selefija, ako je tačno onda je to "teška stvar"

Radiosarajevo.ba
Josipović: Provjeriti sve o vrbovanju selefija, ako je tačno onda je to "teška stvar"
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Ivo Josipović u Sarajevu

Bivši predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas bh. novinarima u Bakuu da treba temeljito provjeriti navode da su hrvatske obavještajne službe pokušavale vrbovati tzv. selefije da prenose oružje u bosanske mesdžide kako bi pokušali diskreditirati državu BiH.

Josipović kaže da osobno ne zna ništa o tome, da je to stvar koju treba provjeriti, a ako je istinita „to je onda ozbiljna i teška stvar“.

„Ja se samo mogu nadati da nije tačna“, rekao je Josipović, jedan od učesnika Sedmog globalnog Baku foruma, javlja izvještač Fene iz Bakua.

Ocijenio je da su odnosi između BiH i Hrvatske na prilično niskoj razini, u odnosu kakvi bi trebali biti između najbližih susjeda, a naglašava da je i ranije kritizirao izjavu aktualne hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o terorizmu u BiH, jer nije bila utemeljena niti u duhu dobrosusjedstva.

„Međutim, svi u regionu, uključujući BiH i Hrvatsku trebaju biti na oprezu zbog terorizma, kao cijeli svijet. Mislim da se obje države moraju izjasniti i provjeriti ono što je izrečeno“, kazao je Josipović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije