Mašić: SDP neće nikome biti "bošnjački partner" u vlasti

Fena
Mašić: SDP neće nikome biti "bošnjački partner" u vlasti
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Damir Mašić

Zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Damir Mašić izjavio je danas da je izbor Elvira Karajbića iz te stranke za predsjedavajućeg Predstavničkog doma na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici tog doma potpuno legitiman i zakonit.

"Od ukupno 98 poslanika, odnosno prisutnih 95, 52 glasa je bilo sasvim dovoljno da se za predsjedavajućeg izabere Elvir Karajbić. On je osoba koja neće kršiti procedure i koja treba da doprinese rješavanju problema", istakao je Mašić na pres-konferenciji SDP-a.

Elvir Karajbić preuzeo predsjedavanje sjednicom, pa je ponovo prekinuo

Smatra da se u toku konstituirajuće sjednice, koju je vodio dosadašnji predsjedavajući Edin Mušić, svjedočilo „uzurpiranju demokratskih standarda i ignorisanju većine poslanika“.

"Tom prilikom Mušić je izgubio svaki legitimitet. Usvojeni dnevni red bio je identičan onom pod kojim je on za predsjedavajućeg izabran prije četiri godine",  poručio je Mašić.

Komentirajući izjave predsjednika HDZ-a BiH Dragan Čovića koji je jučer rekao kako je za njegovu stranku svejedno ko će biti partner s bošnjačke stranke, Mašić je ustvrdio da SDP neće nikome biti "bošnjački partner" u vlasti.

Ova stranka danas je predstavila četiri nezavisna vijećnika iz Gradskog vijeća Zenica koji su prešli u Klub vijećnika SDP-a. To suAdnan Šabani, Kenan Fetahagić, Dženan Dedić i Sanjin Aldobašić.

Novi članovi su poručili da su im ciljevi jačanje SDP-a u Zenici, rješavanje problema grijanja, zagađenosti zraka i nezaposlenosti mladih.

Kažu da su u tim pravcima već poduzete inicijative u Vijeću Grada Zenica za koje će se nastaviti zalagati u narednom periodu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije