Mašić o izbornim reformama: Problem je radikalni zahtjev HDZ-a BiH

/ Komentari (3)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

*bosna je

hrvatski minimum minimuma! ZDS!

Netko laze

Komsic kaze da su probosnjacke gradjanske stranke izbacene iz pregovora od gospodje Echorst i da su prebaceni u drugu prostoriju da razgovaraju o boji kutije za izbore,glasackim listicima i hoce li biti komisija obucena ili polu gola.Ma konakovicu zar si i ti izdajica ko izetbegovic,? Nema politickih razgovora bez gradjanskih stranaka ako se zeli sacuvati BiH.

Prije svega, stvari funkcioniraju znatno drugačije

Obično foteljaštvo bez prethodnih konkretnih zasluga neće više nikome biti tolerisano ni hdz-u ni nikome drugome. Ako neko hoće neku poziciju ili položaj moraće to konkretnim djelima barem jednim djelom zaista i zaslužiti. Neće od toga biti odstupanja. Dakle prvo zasluge pa onda može neko nešto tražiti. Mostaru nedostaju planovi zta obnovu i reizgradnju. Osim toga tokom sezone ogromne količine mandarina, smokve, breskvi i grožđa u Hercegovini ostane trunuti i propadati. Neka se neko time pozabavi u smislu da se bar nešto od svega toga navedenog uspješnije iskoristi. E to su st koje bi možda sada dole probati ubaciti u optjecaj i upotrebu. To su stvari o kojim treba nastojati razmišljati i djelovati Probajte vi iz hdz i sdp iskoristiti i izorganizirati iz mnogih razloga Kao prvo ako bi se ti lokalni resursi iskoristili i stavili u optjecaj bilo bi super, evo zašto. Ako finanssijski resursi i gorivo upadnu u žešćew poremećaje, najmanje bi skakale cijene resursa proizvedenih u komšiluku gdje nema velike ovisnosti od transportnih troškova i finansijskih poremećaja koji će u budućnosti nastupiti prije ili kasnije. Imajte to na umu svi.. Aklo se ovlada berbom, preradom i pakovanjem takvih artikala lokalno neće biti prevelike ovisnosti od goriva i novca. To svi imajte na umu dajte poduzmite nešto na tom polju baš po pitanju proizvoda poput smokvi i slično u Mostaru. To je računica dugoročna i poplanovima EU još od 1945-e godine ono u stilu nabavljajmo lokalno. Eto zašto sute lokalneefektive bitne. U slučaju lomova na finansijskim i enertgetskim tržištima tako proizvedenim robama nebi divljale cijene niti bi njihova upotreba bila uslovljena upotrebom naftnih derivata. O tome razmišlkjajte svi fdole, pa i hdz i sdp. Znaj ako puknu finansije i budu žešći poremećaji snabdijevanjem gorivom, najveću i najvažniju ulogu imaće resursi i proizvodi proizveden lokalno. Ko to od vas sviju riješi i izorganizuje, taj će dobiti dobar položaj, jer nam trebaju spiosobni i stručni ljudi. Imajte 5o na umu. jer je veoma bitno, mnogo važnije od ovako pacerskog i8 kratkoročnog djelovanja i razmišljanja koje je vezano samo za novac i nbaftu. Razumijete ? Ako novac i nafta odu u piučku materinu, lokalno proizvedeniresursi će dugoročno biti najvažnijiu. Ko tako bude razmišljao i ko to riješi njhemu ćemo dati odmah neki visok položaj od značaja. Razumijete ?

/ Najnovije